• Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Noord/Oost 2013 Metropool - Main Hall 04-10-2013

Rock coverband Schimanski uit Enschede wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband 7NA uit Enter publiekswinnaar in Metropool Hengelo

Top-100 coverband Maelox uit Groningen als Runner-Up naar finale Regio Noord/Oost Nederland

Vrijdag 4 oktober jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo de 1e Halve Finale plaats van Regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Zeven bands gingen een spannende muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Schimanski uit Enschede. De 1e plaats bij de publieksstemmen ging naar 6-mans Classic Rock coverband 7NA uit Enter. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars plaatste 6-mans Top-100 coverband Maelox uit Groningen zich als Runner-Up voor de Regio-Finale, die op zaterdag 11 januari a.s. plaatsvindt ook in de grote zaal van Metropool Hengelo. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de Benelux finalerondes, waar de beste 18 bands van alle regio’s elkaar zullen tegenkomen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Alle bands die zich geplaatst hebben voor de Regio-Finales ontvangen een bandcoachingssessie om zich optimaal voor te kunnen bereiden op deze regionale eindstrijd.

Bourbon and Black Coffee in Metropool HengeloBourbon and Black Coffee in Metropool Hengelo

De eerste band die op het mooie podium van Metropool werd aangekondigd was 6-mans Pop coverband Bourbon and Black Coffee uit Losser. De band liet zien en horen dat ze in korte tijd een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt en goed naar elkaar toegegroeid zijn waardoor er steeds meer chemie ontstaat. Muzikaal op goed niveau speelde Bourbon and Black Coffee nummers van o.a. Bruno Mars, Leona en Kiki Dee.

EigenWeijs in Metropool HengeloEigenWeijs in Metropool Hengelo

6-mans Top-100 coverband EigenWeijs uit Zwartsluis zette een prima gevarieerd optreden neer met repertoire van o.a. Journey, Het Goede Doel met als sterke afsluiter Chasing Cars van Snow Patrol. De band weet regelmatig muzikaal een hoog niveau te bereiken. Dit in combinatie met een boeiende presentatie van vooral de leadzangeres maakt dat het entertainmentgehalte van EigenWeijs hoog is met als resultaat een 2e plaats bij de publieksstemmen.

Fatal Conspiracy in Metropool HengeloFatal Conspiracy in Metropool Hengelo

Met volle overgave wist 5-mans Rock coverband Fatal Conspiracy uit Almelo een dynamische set neer te zetten dat bol stond van de energie. Nummers van o.a. Faith No More, Foo Fighters en Volbeat werden met passie gespeeld en vooral de leadzanger wist daarmee een goede interactie op te bouwen met het publiek. Een band die het in de Hardrockcafés zeker goed zal doen.

7NA in Metropool Hengelo7NA in Metropool Hengelo

De vierde band van deze Halve Finale was 6-mans Pop, Rock coverband 7NA uit Enter. Met sterke uitvoeringen van o.a. Won’t Get Fooled Again van The Who, Never Be Clever van Herman Brood en Woodstock The Story van Crosby, Stills, Nash & Young wist de band zich naar de 1e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Instrumentaal speelde 7NA vaak op zeer hoog niveau, maar vooral de sterke samenzang zorgde een paar keer voor kippenvelmomenten. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale plaatste 7NA zich voor de finale van Regio Noord/Oost Nederland die op zaterdag 11 januari a.s. ook wordt gehouden in de grote zaal van Metropool Hengelo.

Schimanski in Metropool HengeloSchimanski in Metropool Hengelo

Met 5-mans Rock coverband Schimanski uit Enschede stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale op het podium. De vijf muzikanten hebben een ongelooflijke chemie in de band die de balans tussen het technisch spel en de presentatie enorm versterkt. Met nummers als o.a. Hell Ain’t A Bad Place van AC/DC, Dakota van Stereophonics en Woman van Wolfmother wist Schimanski van begin tot eind zowel het publiek als de vakjury te boeien. Op zaterdag 11 januari a.s. spelen de vijf mannen in de finale van Regio Noord/Oost Nederland om een plaats in de BENELUX Semi-Finals.

Maelox in Metropool HengeloMaelox in Metropool Hengelo

De band die bij de vakjury en het publiek samen de hoogste score wist te halen na de twee winnaars was 6-mans Pop, Rock coverband Maelox uit Groningen. Met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Blurred Lines van Robin Thicke waarmee ze de zaal goed in beweging wisten te krijgen, Avond van Boudewijn de Groot die door iedereen werd meegezongen en als uitsmijter Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes liet Maelox zien een zeer gevarieerde band te zijn die een breed publiek weet aan te spreken. Als Runner-Up staat Maelox in de Regio-Finale die op zaterdag 11 januari a.s. wordt gehouden ook in Metropool Hengelo.

Dalla von Dellic in Metropool HengeloDalla von Dellic in Metropool Hengelo

Het laatste half uur van deze Halve Finale was voor 3-mans Rock coverband Dalla von Dellic. Met een zeer hoog entertainmentgehalte en enorm veel plezier brachten de drie mannen nummers van o.a. Jaya the Cat, The Raconteurs en Bush. Een lekkere afsluiting van deze boeiende 1e Halve Finale van Regio Noord/Oost Nederland.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Koch