• Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1st BENELUX Semi-Final 2017/2018 Podium de Vorstin 21-10-2017

Pop & Rock coverband SMÛK uit Sneek wint 1e Landelijke Halve Finale in The Clash of the Cover Band, The only road to PARADISO!

Allround coverband Lucky Nine uit Asten met publieksprijs naar Landelijke Finale in Poptempel PARADISO

Blues Rock coverband Bad Looking Trouble uit Utrecht en Rock coverband Riddlebox uit Rotterdam met 2e plaatsen naar finale

Op zaterdag 21 oktober jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de 1e Landelijke Halve Finale plaats in het 13e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’. Zeven regionale winnaars gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plek te veroveren in de Landelijke Finale die op zondag 7 januari a.s. wordt gehouden in Poptempel PARADISO in Amsterdam (main hall) en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. Na een boeiende avond waarin de bands alles uit de kast haalden ging de 1e prijs bij de vakjury naar 5-mans Pop & Rock coverband SMÛK uit Sneek en was de 2e plaats voor 5-mans Blues, Rock coverband Bad Looking Trouble uit Utrecht. Bij de publieksstemmen ging de 1e prijs naar 9-mans Allround coverband Lucky Nine uit Asten met een goede 2e plaats voor Rock coverband Riddlebox uit Rotterdam. Deze vier prachtige bands speelden zich verdiend naar de Landelijke Finale in PARADISO waar wordt gestreden om ‘The Clash of the Cover Bands Award 2017’. Tijdens deze finale worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt en wordt van alle bands een live-single met videoclip geproduceerd.

AIN'T NO FOO in Podium de Vorstin HilversumAIN'T NO FOO in Podium de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze 1e Landelijke Halve Finale werd verricht door 5-mans Foo Fighters tribute AIN’T NO FOO uit Zwolle. Met krachtige uitvoeringen van o.a. My Hero, Times Like These en Everlong zorgde deze band voor een prima opening van deze avond.

Get Back in Podium de Vorstin HilversumGet Back in Podium de Vorstin Hilversum

Het 2e half uur was voor 5-mans Pop, Rock coverband Get Back uit Ferwert. Met volle overgave en op goed muzikaal niveau wist de band sterke uitvoeringen van o.a. Easy Livin’ van Uriah Heep, Crazy van Gnarls Barkley en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses neer te zetten en ook goed te scoren bij de publieksstemmen.

Bad Looking Trouble in Podium de Vorstin HilversumBad Looking Trouble in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Blues, Rock coverband Bad Looking Trouble uit Utrecht wist zich met prachtige uitvoeringen van o.a. Move Over van Janis Joplin, Angel From Montgomery van Bonnie Rait en Whipping Post van Allman Brothers Band naar een 2e plaats bij de vakjury te spelen. Met deze score plaatste de band zich zeer verdiend voor de Landelijke Finale die op zondag 7 januari a.s. wordt gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Dave Neysen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Halve Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt.

WayWard in Podium de Vorstin HilversumWayWard in Podium de Vorstin Hilversum

De vierde band van deze boeiende 1e Halve Finale was 5-mans Rock coverband WayWard uit Den Bosch. Met een sterke set waar o.a. Zombie van The Cranberries, You Oughta Know van Alanis Morissette en The Pretender van Foo Fighters zorgden voor een goede interactie met het publiek wist de band zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen goed te scoren.

Lucky Nine in Podium de Vorstin HilversumLucky Nine in Podium de Vorstin Hilversum

Eén van de absolute hoogtepunten van deze avond was het optreden van 9-mans Allround coverband Lucky Nine uit Asten. De zeven muzikanten weten een perfect muzikaal tapijt neer te leggen waarop de uitstekende leadzanger en leadzangeres kunnen excelleren. Met een goede en gevarieerde repertoirekeuze waarin nummers zoals Crazy In Love van Beyoncé, Zandloper van Typhoon en Child In Time van Deep Purple voor een boeiende dynamiek zorgden, wist de band zowel de vakjury als het publiek te imponeren. Met uiteindelijk de hoogste score bij de publieksstemmen plaatste Lucky Nine zich overtuigend als publiekswinnaar voor de Landelijke Finale die op zondag 7 januari a.s. wordt gehouden in Poptempel PARADISO! Drummer Maarten van Oosterhout en bassist Joost Gorissen werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die in Paradiso worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen.

SMÛK in Podium de Vorstin HilversumSMÛK in Podium de Vorstin Hilversum

En het volgende hoogtepunt van deze avond werd neergezet door 5-mans Pop, Rock coverband SMÛK uit Sneek. Op muzikaal hoog niveau en met volledige overgave werden nummers als Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig, Shut Up And Dance With Me van Talkin’ Is Hard en Feeling Good van MUSE het publiek ingespeeld. Goede arrangementen, sterke dynamiek, goede sounds en uitstekende repertoirekeuze zijn slechts enkele ingrediënten van deze talenten waarmee ze uiteindelijk de hoogste score behaalden bij de vakjury en ook hoog scoorden bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar van deze 1e Landelijke Halve Finale staat SMÛK overtuigend bij de beste acht bands van dit seizoen in de Finale op zondag 7 januari a.s. in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Toetsenist Sjoerd Hiemstra en Leadzangeres Dian de Jong werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 13e ‘The Clash’-seizoen.

Riddlebox in Podium de Vorstin HilversumRiddlebox in Podium de Vorstin Hilversum

De laatste 30 minuten van deze Halve Finale waren voor 5-mans Rock coverband Riddlebox uit Rotterdam. Met dynamische uitvoeringen van nummers als Oh My God van Kaiser Chiefs, Dancefloor van Arctic Monkeys en Chelsea Dagger van Fratellis wist de band een sterke interactie op te bouwen met het enthousiaste publiek wat uiteindelijk resulteerde in een goede 2e plaats bij de publieksstemmen. Met deze mooie score plaatste Riddlebox zich dik verdiend voor de Landelijke Finale die op zondag 7 januari a.s. plaatsvindt in Poptempel PARADISO!

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Foto-credits i.o.v. Artists & Bands Bookings: Ron van Varik en Karin Rövekamp.

Met dank aan de vakjury:
- Fran Kaart: specialiste in CVT (Complete Vocal Technique)
- Sebastiaan Spijker: Music Video Director
- John Van den Borne: band coach (muzikaal, presentatie, promotie, organisatie)

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Sound Vision Studio RockMuZine Maxazine USA Music Import
Koch Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Podiuminfo